“En nou is het genoeg, je ziet toch dat er iets mis is”

Status

Deel3: Het verhaal van Mirthe. Doof en nu ook nog blind

 

“En nu is het genoeg”, mijn vader sloeg met zijn vuist op de tafel van het consultatiebureau. “Je ziet toch dat er wat mis is.” Ik was zo blij dat mijn vader mee was. Mijn emoties had ik niet meer in de hand en ik kon niets zeggen. Na alle ellende met het gehoor van Mirthe leek ze ook niet te zien. Ze pakte niets, keek ons niet aan, ze liep duidelijk achter in de ontwikkeling.

In deze vlog vertellen wij hoe we ontdekten dat Mirthe blind is. En wat dat met ons deed toen we dat hoorde.

“Wel blijven praten tegen haar”

Status

In een eerder vlog vertelde wij over het begin van Mirthe’s leven. Hoe zwaar dit voor ons was.
Mirthe huilde veel.
In onze nieuwe vlog nemen we jullie weer mee. We vertellen over de gehoorproblemen van Mirthe. Hoe wij daar achter zijn gekomen. Meest memorabele was dat de audioloog ons vertelde:” Wel blijven praten tegen haar, dat is heel belangrijk”. Voor ons eigenlijk heel logisch. het verbaasde dan ons ook toen de vrouw vertelde dat er ouders zijn die niet meer tegen hun kind praten als ze weten dat het doof is. Je weet nooit wat je kind mee krijgt. Op een verjaardag nog over gehad. Iemand zei tegen mij:” Volgens mij krijgt Mirthe veel meer mee! In het begin vond ik bijzonder dat jullie tegen Mirthe bleven praten, maar nu ik haar zo zie is het logisch. Ze voelt de adem, trilling van geluid, en krijgt meer mee dan we denken”. Dat ze de trillingen voelt is zeker. dat ze meer meekrijgt dan we denken? Daar sluiten wij ons volledig bij aan.

#VLOG5|| “Ga maar meisje, het is misschien beter zo”

Status

Afgelopen week hebben we afscheid genomen van Mirthe’s kinderarts.

Wat was dat moeilijk!

Het was ook precies 5 jaar geleden dat Mirthe voor het eerst in het ziekenhuis kwam te liggen. Wij (ouders) en de artsen zaten met hun handen in het haar. Niemand wist wat er was.

Het enige wat wij dachten: Ga maar meisje, misschien is het maar beter zo”

Maar wat een vechter is Mirthe!

In de nieuwe vlog vertellen wij over de eerste moeilijke periode in Mirthe’s leven.