Onze tijd nu tijdens Covid-19

Heey allemaal,

Het is al even geleden dat wij een blog geschreven hebben. Dus ik vond dat mooi om weer wat te schrijven, zeker in deze tijd waarin we nu leven.

Iedereen heeft er hoe dan ook mee te maken. Het Coronavirus, Covid-19. Is het niet linksom dan wel rechtsom. Wij kunnen er ook niet omheen. Een aantal weken geleden was Mirthe flink aan het hoesten. De overheid had duidelijke maatregelingen genomen. Als je hoest moet je thuisblijven. Zo belde de dagbesteding van Mirthe dat zij opgehaald moest worden. Dat was letterlijk even omschakelen. Sarah was thuis op dat moment en herstellende van een kleine ingreep en ik bij een klant. Onze eerste gedachte was: Maar Mirthe hoest altijd al. Ze verslikt zich regelmatig en daardoor hoest ze veel. Dus Mirthe komt dan voorlopig niet meer bij de opvang als zij niet mag hoesten. Natuurlijk hebben Sarah en ik daar alle begrip voor. Mirthe houden we sindsdien binnen (natuurlijk bij mooi weer in onze achter tuin).

WERK – Sarah moet als leerkracht natuurlijk materiaal en lessen aanbieden aan haar leerlingen. Dat doet ze met liefde. Maar daardoor werkte ben van de lockdown bijna fulltime, terwijl zij een parttime baan heeft. Dat is zwaar, omdat de complete zorg van Mirthe nu op ons neer komt.

Ik, Matthijs, werk nog wel. Ook al lukt de helft van de werkzaamheden, die wij normaal gesproken doen, nu natuurlijk niet. Wij doen terreinonderhoud, dak- en gotenonderhoud en glasbewassing. Dit is allemaal buiten goed te doen zonder mensen tegen te komen. Ergens heel fijn dat ik nog naar mijn werk kan, zodat ik minder opgesloten ben, maar anderzijds zie ik wel dat het werk voor Sarah oploopt. Denk aan haar werk, zorg voor Mirthe, haar bedrijfje en werk voor onze kerk nu er extra voorbereiding nodig is voor digitale diensten.

Pechvogel -Helaas had ik op Maandag avond van 30 Maart een ongelukje tijdens een kleine verbouwing op zolder. Ik zaagde in mijn duim. Er was even twijfel of ze 2 hechtingen zouden zetten, maar na overleg hebben ze het toch met hechtpleisters verzorgd. Zondag 5 April ging ik alsof mijn duim niet erg genoeg was ook nog door mijn rug. Dit was voor mij de eerste keer, maar had snel door dat dit serieus was. Ik kon immers amper van zolder waar ik op dat moment was naar beneden. Op dit moment gaat het aardig met mijn duim al moet ik daar voorlopig nog even mee opletten dat ik hem niet stoot. het gevoel van mijn duimtopje zal helaas niet meer terug komen, maar ben al blij dat het hersteld zonder ontsteking. Mijn rug weer volledig hersteld, en werk ook weer volledig.

HULP EN STEUN – Gelukkig hebben wij van vele mensen hulp aangeboden gekregen. Bijvoorbeeld boodschappen doen en voortuin bijhouden. We krijgen bloemen, iemand kwam met 3 papegaaien langs,  even te bellen met familie over hoe het gaat en natuurlijk al jullie mooie berichtjes. Dit alles houdt ons ,ondanks het zwaar is, gelukkig op de been.

Een gedachte over “Onze tijd nu tijdens Covid-19

 1. Hey
  Jullie zijn
  Een fantastisch team gezin. Wouw ik kijk naar jullie op omdat ikzelf meervoudige beperking heb.
  Heb voor mirthe iets heel speciaals gemaakt ook ivm met vlag. Ma gaat het op de bus.
  Groetjes uit belgie
  Veerle

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s