Weekend?!

15-03-2015 13:10
Zaterddag 14 maart 2015

Tea’s delight

’s Ochtends keken wij de uitzending van Amsterdam Proeft op AT5.Klik hier voor de uitzending

Hong Tong Wu, het eerste pleegkind van Sarah’s ouders was hierin te zien. Hij heeft samen mijn zijn zus Yiemie een Chinees theehuis in Amsterdam. Na de uitzending besloten wij om met Mirthe naar Amsterdam te gaan. Wij zijn met de trein gegaan. Een flinke tour met Mirthe, maar ze heeft zich super gedragen. Vanaf Amsterdam Centraal hebben wij een mooie wandeling gemaakt door de binnenstad naar Tea’s Delight (www.teasdelight.nl). Ontzettend mooi om te zien dat zij zo goed terecht zijn gekomen! Vol passie vertellen zij over de Chineze gebruiken, laten ons thee ruiken en natuurlijk proeven. Zeer de moeite waard om het theehuis te bezoeken. Een ontzettend gezellige dag. Ook de terugreis verliep goed.

img_5654

Bij tea’s delight

Ziekenhuis

Eenmaal thuis hebben we Mirthe lekker op haar zitzak gelegd. Bekaf van alle indrukken viel ze in slaap. Maar ze ademde wel heel snel. We vertrouwden het niet helemaal. Matthijs bracht haar naar bed en kroop lekker naast haar. Nog geen minuut later spuugde ze de boel onder. Ze gloeide en had handjes en voetjes zo koud als ijsblokjes. Temperatuur gemeten, hoge koorts. Spoedpost gebeld en konden meteen terecht. Daar zaten we dan met een meisje zo benauwd. Gelukkig waren we in goede handen. “Mirthe heeft een longontsteking”, vertelde de arts. “Ze heeft extra zuurstof nodig waardoor ze een nacht moet blijven. We hebben eigenlijk geen plek”. “Kunnen wij dan naar het AMC daar is ze ook bekend?” “Nee, dat is te ver voor 1 nachtje. Ik ga nog overleggen met mijn baas”. Even later kwam ze terug met goed nieuws, we kunnen in het Flevo blijven. “Voor deze nacht liggen jullie even op het zaaltje, maar er komt verder niemand bij.”  “Het was even flink overleggen met mijn baas, maar wij vinden dat ze beter hier kan blijven. Wij kennen haar en jullie kennen ons. Men kan zeggen wat ze willen over het Flevo, maar wij zijn altijd erg goed behandeld op de kinderafdeling.
Het gaat nu aardig goed met Mirthe. Ze is van de zuurstof af en wordt nog wel met regelmaat verneveld.

img_5655

Mirthe aan het zuurstof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s